Pravá italská rýže Arborio vhodná na přípravu italského rizota.
Hmotnost 1kg
Na přípravu italského rizota budete potřebovat:
400g rýže Arborio
1 šalotku
50g másla
extra panenský olivový olej
150ml bílého suchého vína
1,5l horkého zeleninového vývaru
sůl, pepř, parmazán
Na pánvi s vysokým okrajem orestujeme najemno nakrájenou šalotku na másle a zakápneme olivovým olejem. Přidáme nepropláchnutou rýži a po chvíli zalijeme vínem. Po 2-3 minutách,kdy se odpaří alkohol, po troškách přiléváme vývar a necháme vždy vstřebat do rýže. To opakujeme dokud není rýže al dente (20-30min). Potom odstavíme, vmícháme parmazán s máslem, osolíme, opeříme a na závěr ještě posypeme parmazánem.
Dobrou chuť!
Dovozce: Italy Pasta, Vrbenská 25, České Budějovice