MAKOVKY SE ŠVESTKOVOU

Na závěr posypeme strouhaným perníkem a opraženými oříšky
Na závěr posypeme strouhaným perníkem a opraženými oříšky

Pro milovníky neobyčejných chutí a jednoduchých receptů. Mák a švestky, to je dvojka. Proto jsme si pro vás připravili recept, který zvládnete do 15ti minut.

Makové těstoviny uvaříme v osolené vodě, 8-10 min. I Makovky vaříme se solí. Mezitím si v rendlíčku ohřejeme švestkovou omáčku s portským vínem, která je dokonale dochucená, ale můžete přidat špetku skořice, perníkového koření nebo hřebíčku. Omáčku trošku naředíme vodou z těstovin a můžeme servírovat!

Pozn.:

Těstoviny jsou vyrobeny ze 100% semolinové mouky, nepoužíváme žádné náhražky, chemii, dochucovadla ani sůl. 
Ručně a šetrně vyráběná švestková zavařenina s portským vínem Čechách, je bez chemických konzervantů, aromat, lepku, laktózy, ořechů a GMO.

TĚSTOVINOVÝ SALÁT CAMPANELLE

Uvaříme těstoviny v dostatečně osolené vodě (protože do těstovin nepřidáváme žádnou sůl, je potřeba vodu osolit tak, aby chutnala jako mořská). 

Mezitím si připravíme vejce na měkko- vejce vaříme 5 minut od varu. Na pánvi osmahneme slaninu nebo prosciutto.

 Nakrájíme si zeleninu podle chuti. Já jsem použila rajčata, římský salát a baby špenát. Vše smícháme, můžeme zakápnout domácí majonézou nebo hořčicovým dresingem.

Pozn.: Těstoviny jsou vyrobeny ze 100% semolinové mouky, nepoužíváme žádné náhražky, chemii, dochucovadla ani sůl.

TĚSTOVINOVÁ RÝŽE S PESTEM

Snad nejjednodušší způsob, jak si připravit těstoviny, je s pestem. Protože pokud máte kvalitní potraviny, nemusíte vymýšlet složité recepty. Takto vynikne lahodná chuť všech ingrediencí.

Stačí uvařit těstovinovou rýži v pořádně osolené vodě. Na pánvi opražíme slaninu, aby byla krásně křupavá a nastrouháme si parmazánové hoblinky. Pak už stačí jen promíchat skvělé česnekové pesto s těstovinami a je to!

Pozn.:

Těstoviny jsou vyrobeny ze 100% semolinové mouky, nepoužíváme žádné náhražky, chemii, dochucovadla ani sůl.

Ručně a šetrně vyráběné česnekové pesto s petrželí, je bez chemických konzervantů, aromat, lepku, GMO a laktózy.

Silný vývar s nudlemi

Není nad čistý, silný vývar. Nudle do polévky nalámeme na menší kousky a vložíme do vroucí, dobře osolené vody asi na 3 min. Zcedíme a mírně propláchneme pod tekoucí vodou. Doporučujeme mít nudle zvlášť, svojí strukturou totiž mají tendenci absorbovat tekutiny, aby se vám nestalo, že budete mít do rána z polívky samou nudli .